Socomec

Historie skupiny Socomec začala ve Francii, v Alsasku, na dvorku Josepha Siata, vystudovaného textilního inženýra.

Dne 22. dubna 1922 založil společnost Société des Ateliers de Construction Electromécaniques du Bas-Rhin. Po experimentech s různým elektrickým příslušenstvím se rychle zaměřil na vypínače, jističe a další řešení na bázi pojistek, které měly chránit před nepředvídatelnými výkyvy stále špatně regulovatelného proudu.

Od roku 1945 se společnost pod společným vedením jeho synů Pierra a Maurice Siata dále rozvíjela a v roce 1953 změnila název na SOCOMEC.

V 80. letech 20. století začala nová etapa: pod vedením Bernarda Steyerta se Socomec stal mezinárodní společností a rozšířil své odborné znalosti v oblasti přeměny energie a výkonové elektroniky. V roce 2010 převzal vedení společnosti pravnuk zakladatele, Ivan Steyert. Pokračoval v internacionalizaci skupiny a vytvořil společnost E'nergys, která zařízení a výrobky společnosti Socomec podpořila kompletní a propojenou nabídkou služeb. Ta je klíčem k řešení výzev, které přináší přechod na nové typy energie a digitální transformace.

    Fakta o společnosti

    • Sídlo Francie
    • Rok založení 1922

    Příklady produktů

    Další výrobky Socomec

    Prezentační video

    video cannot show image

    Produkty

    DIRIS Digiware (Víceokruhové měření)

    Systém DIRIS Digiware společnosti Socomec je kompletní řešení aktivní energie zahrnující komunikační rozhraní, displeje, proudové senzory a řadu monitorovacích modulů, které pokrývají všechny aplikace a řeší všechna omezení.

    DIRIS (Jednookruhové měření)

    Pokud jde o sledování spotřeby energie, měřiče spotřeby elektřiny a monitorovací zařízení vytvářejí datové protokoly, které poskytují veškeré informace potřebné k pochopení spotřeby energie a jejího využití. Nejnovější měřiče spotřeby elektrické energie a monitory elektrické energie shromažďují řadu údajů (proud, napětí, výkon), které slouží k měření, monitorování a analýze elektrické sítě.

    Elektroměry Countis E

    Chytré měřiče přesně měří spotřebu energie a pomáhají lépe porozumět jejímu využití. Monitorování vašeho elektrického zařízení pomocí monitoru spotřeby energie nebo měřicího zařízení vám pomůže řídit energii v reálném čase s cílem snížit náklady. Možnosti měření dostupné u nejnovějších měřicích zařízení a měřičů spotřeby zahrnují širokou škálu elektrických parametrů.

    Síťový analyzátor DIRIS Q800

    DIRIS Q800 je multifunkční síťový analyzátor pro všechny projekty energetické účinnosti. Pomáhá aktivně zajišťovat nepřetržitý a optimalizovaný provoz elektrické soustavy. Jako takový dokáže: - Zlepšit účinnost instalace. - Snížit výrobní ztráty. - Optimalizovat provozní náklady. - Snížit náklady na údržbu. K dosažení všech těchto cílů plní DIRIS Q800 následující funkce: - Měření elektrických veličin a stavů (pomocné kontakty). - Analýza kvality energie podle třídy A IEC 61000-4-30:2015 Ed.3. - Měření rozdílového proudu. - Synchronizace GPS. - Odeslání e-mailu v případě alarmu.

    Automatické přepínače

    Automatický přepínač sítí sleduje dostupnost elektrické energie ze dvou různých dzrojů a dle potřeby mezi nimi přepíná. Automatické přepínače sítí - neboli ATS - splňují požadavky mezinárodní normy IEC 60947-6-1.

    Manuální přepínače

    Manuální přepínače umožňují ruční změnu napájecího zdroje nebo i kompletní odpojení zátěže od obou zdrojů.

    Odpínače

    Socomec je jedním z leaderů v oblasti elektrického spínaní. Působí již od roku 1922 a jeho řada odpínačů patří k nejširším řadám na trhu. Nejnovějším odpínačem je INOSYS s vypínací funkcí speciálně navrženou pro většinu aplikací. SIRCO M/MV zase nabízí možnost přispůsobení odpínače přesně podle požadavků zákazbníka. Odpínače SIRCO umožňují spínání až do 5000 A.

    Pojistkové odpínače

    Jednotky FUSERBLOC jsou ručně ovládané vícepólové pojistkové odpínače. Zajišťují zapnutí a vypnutí při zatížení a bezpečnostní izolaci a ochranu proti nadproudu pro jakýkoli elektrický obvod nízkého napětí. Tato řada je k dispozici v provedení s ovládáním na pravé přední straně, levé straně a uprostřed přední strany, s přímým nebo vnějším ovládáním, se 2, 3 a 4 póly až do 1250A.
    Zákaznický servis

    Kontaktujte nás:

    phone +420 241 484 940

    Poslat e-mail Poslat e-mail